BRIOTLEGEND 02/03
BRIOTLEGEND LOGIN
WE RIDE TOGETHER
Photobucket
BRIOTLEGEND HIT COUNTER
hit counters
November 2017
SunMonTueWedThuFriSat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Latest topics
» VOLUNTEER ZOO PROGRAM
Mon 22 Feb 2010 - 1:51 by alia yot

» Ahli Jawatankuasa BRIOTLEGEND
Sun 20 Dec 2009 - 14:21 by cikteeya

» ::FUTSAL OPEN DISCUSSION::
Sat 12 Dec 2009 - 18:33 by Pakya Anak Wak Marsio

» ::FUTSAL EVENT [Cadangan SAHAJA]::
Sun 6 Dec 2009 - 2:48 by aFfan_eleCtro

» BRIOTLEGEND DAH SETAHUN !!!
Fri 4 Dec 2009 - 17:20 by alia yot

» Jawatan Kosong
Thu 26 Nov 2009 - 9:28 by nieno

» -THE GUNNER's-
Tue 15 Sep 2009 - 19:10 by pendita_gila8430

» -RED DEVIL's-
Tue 15 Sep 2009 - 1:52 by pendita_gila8430

» Program Mesra Komuniti - AKTIVITI BULAN PUASA
Tue 15 Sep 2009 - 1:39 by ilusi86

» job vacancies
Fri 21 Aug 2009 - 2:49 by ziziE

Top posters
aFfan_eleCtro (902)
 
alia yot (840)
 
amoya (666)
 
BoB (636)
 
Halim_Hafiz (592)
 
ilusi86 (586)
 
jaffarz86 (565)
 
pendita_gila8430 (530)
 
hatake arjoi (513)
 
cikteeya (497)
 

BRIOTLEGEND Shout Out
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 112 on Sun 6 Feb 2011 - 9:55
Sticker Briotlegend
Photobucket
Waktu Solat
laman web smtssb
CLICK HERE!!

::SELANGOR FC::

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Sat 4 Apr 2009 - 23:30

apa cita red giant skang er? aku dgr last kabar hari tu kalah dgn terengganu...
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  aFfan_eleCtro on Sun 5 Apr 2009 - 5:19

aah la akmal..kalah 2-1..hampeh tul..xp2..mayb xd luck kot..selangor boleh!!

_________________
PeAce yoH!,

aFfan_eleCtro
4ke1@5ke2

"We Stand together We RiDE GiLer-gILer"
avatar
aFfan_eleCtro
BRIOTLEGEND STAFF
BRIOTLEGEND STAFF


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Sun 19 Apr 2009 - 17:00

selangor layak ke final.....

perlawanan seterusnya 25 april 2009... stadium bukit jalil... sapa nak join?

ni link utk event seterusnya....

http://selangorfanatik.ning.com/events
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  UncLe cLEaNer on Sun 19 Apr 2009 - 19:37

uncle nak~ hahahaha...tiket berapa ni?? uncle na balik KL jugak.... nak jugak!!!! Very Happy Very Happy

_________________
Emails:
aizat_dreamer@yahoo.com (YM,e-mail,Friendster,Facebook)
dreamer5143@hotmail.com (MSN, hotmail)
dreamer5143@gmail.com

Blogs:
aizatdreamer.blogspot.com
Phone number : +6012-2557048

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  aFfan_eleCtro on Sun 19 Apr 2009 - 20:47

mau..mau..jom ramai2 gi sana..kasi bli aku nye satu akmal..aku kompom beli..

_________________
PeAce yoH!,

aFfan_eleCtro
4ke1@5ke2

"We Stand together We RiDE GiLer-gILer"
avatar
aFfan_eleCtro
BRIOTLEGEND STAFF
BRIOTLEGEND STAFF


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Sat 25 Apr 2009 - 9:59

member aku dah belikan.... so kalau nak tiket suruh hazuan belikan pg ni... aku ada kelas pg ni... ktorg gerak dr sini kul 7.30 lepas magrib... jumpa disana er...
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  aFfan_eleCtro on Sat 25 Apr 2009 - 10:33

aku da bli da..aku gi ngan mmber2 umah aku..k..jumpe disana..bawk senjata..bersiap sedia..kahkahka

_________________
PeAce yoH!,

aFfan_eleCtro
4ke1@5ke2

"We Stand together We RiDE GiLer-gILer"
avatar
aFfan_eleCtro
BRIOTLEGEND STAFF
BRIOTLEGEND STAFF


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Sun 26 Apr 2009 - 10:04

VIVA SELANGOR! VIVA SELANGOR! VIVA SELANGOR!

Selangor akhirnya berjaya meranapkan impian Kelantan untuk menjulang Piala FA apabila berjaya menumbangkan pasukan Red Warrior tersebut dengan kelebihan penalti 4-1 setelah perlawanan sbenar tamat dengan kedudukan 1-1 di Stadium Bukit Jalil sebentar tadi.

Perlawanan yang disaksikan lebih 80,000 penonton menyaksikan persembahan mantap kedua-dua pasukan apabila mereka saling menyerang pantas sebaik sahaja wisel permulaan ditiup pengadil perlawanan.

10 minit pertama menyaksikan Selangor menguasai hampir keseluruhan permainan dengan melakukan beberapa siri serangan pantas ke kubu Kelantan. Namun kekentalan benteng Red Warrior berjaya menjadi tembok mujarab bagi mereka untuk menghalang kemaraan Selangor.

Hampir 15 minit permainan, Kelantan mula berjaya menguasai rentak permainan dengan banyak melakukan aksi-aksi merbahaya di hadapan gawang Selangor. Serangan demi serangan mereka hampir-hampir mengucar-kacirkan pertahanan Red Giant namun kekentalan kubu Selangor yang diketuai oleh Sharul Anuar Baharom berjaya menyekat serangan bertubi-tubi dari Kelantan.

Selangor seharusnya mendahului pada minit ke-25 namun Safee Sali gagal menyudahkan peluang yang terhidang di hadapan gawang mereka. Kelantan juga kerapkali melakukan serangan pantas melalui tonggak mereka, Indra Putra sehingga menggamatkan suasana sorakan di Stadium Bukit Jalil.

Separuh masa pertama berakhir dengan 0-0.

Separuh masa kedua menyaksikan Kelantan mula menggandakan asakan ke kubu Selangor. Indra Putra hampir meletakkan Kelantan di depan namun sepakan kencang beliau hanya singgah di palang gol Selangor sekaligus membuatkan puluhan ribu penyokong Red Giant menarik nafas lega.

Selangor turut mempunyai beberapa siri peluang yang agak menarik namun kerapkali berjaya dihalang oleh persembahan mantap oleh penjaga gol Kelantan yang bijak membaca arah bola dengan tepat serta pantas. Bolehlah dikatakan bahawa bahawa kekuatan sebenar pasukan Kelantan terletak kepada kecekapan penjaga gol mereka. Kerapkali beliau berjaya menampan atau menangkap kemas sepakan-sepakan kencang jentera serangan Selangor.

Perlawanan penuh tamat dengan keputusan 0-0.

Tambahan masa diberikan oleh pengadil perlawanan sebanyak 30minit menyaksikan pelbagai serangan yang bertali arus dari jentera serangan Kelantan. Saat yang ditakuti oleh penyokong Red Giant muncul pada minit ke-4 tambahan masa apabila penyerang Kelantan berjaya menanduk masuk gol pertama setelah beliau tidak dikawal baik oleh pertahanan Selangor. Dan gol tersebut menggamatkan penyokong Red Warriors di stadium.

Selangor tidak menunggu lama untuk menyamakan kedudukan apabila Kapten Selangor, Amri Yahyah sekali lagi menjadi penyelamat apabila melakukan ground header di sebelah kanan pintu gol Kelantan dan gagal ditampan oleh penjaga gol mereka sekaligus menjadikan kedudukan terikat 1-1. Kedudukan ini terus berkekalan sehingga masa tambahan tamat dan memaksa perlawanan dilanjutkan ke sepakan penalti untuk mencari juara!

Pengalaman menyaksikan bahawa Selangor masih gah untuk terus menjulang Piala FA apabila berjaya dalam sepakan penalti dengan jumlah jaringan gol 4-1! Gol-gol penalti Selangor dijaringkan oleh Khairul Anuar Baharom, D.Surendran, Nasriq Baharom dan disudahkan dengan sempurna oleh Safee Sali sekaligus menyaksikan kem Selangor melompat gembira disusuli sorakan gemuruh dari puluhan ribu penyokong Selangor yang berada di Stadium Bukit Jalil seawal jam 5 petang lagi! Dan ini sekaligus menyaksikan Kelantan sekali lagi pulang hampa setelah gagal melakukan sejarah untuk memenanginya musim ini! Dengan kemenangan Selangor kali ini, maka skuad Red Giant telah berjaya menambah koleksi kejuaraan Piala FA buat kali ke-5.

Tahniah dari Warga Selangor Fanatik buat keseluruhan kem Selangor Darul Ehsan. We are the CHAMPION!
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Sun 26 Apr 2009 - 10:12



avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  hanif on Sun 26 Apr 2009 - 11:19

cayok.. cayok slangor...
ni yg rse mcm nk nyanyi lagu Selangor ni...
dah lme x nyanyi...
hehehe...
avatar
hanif
PENGAWAS SEKOLAH
PENGAWAS SEKOLAH


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Thu 30 Apr 2009 - 11:28

avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Thu 30 Apr 2009 - 11:32

avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  hatake arjoi on Thu 30 Apr 2009 - 13:26

hahahahahaha...

viva selangor....
selangor juara,...
red giant n red devil is the true CHAMPION...
avatar
hatake arjoi
GPK HEM
GPK HEM


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  aFfan_eleCtro on Thu 30 Apr 2009 - 18:08

cayookkk...GO SELANGOR FC...xsia2 aku gi stadium..huhu

_________________
PeAce yoH!,

aFfan_eleCtro
4ke1@5ke2

"We Stand together We RiDE GiLer-gILer"
avatar
aFfan_eleCtro
BRIOTLEGEND STAFF
BRIOTLEGEND STAFF


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Fri 1 May 2009 - 17:19

sapa nak g esk?
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  Halim_Hafiz on Sun 7 Jun 2009 - 3:12

ek kwn2 selangor ape crt ek...
ak xsempat nk ambik tau la...
scratch

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  hatake arjoi on Thu 11 Jun 2009 - 3:05

selangor still di persada liga super malaysia...
selangor tahun ni is the champion..

viva selangor...
avatar
hatake arjoi
GPK HEM
GPK HEM


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Mon 15 Jun 2009 - 21:27

esok...
selasa
16 jun 2009
selangor lwn perak
dkt stadium perak..

doa2kan selangor menang esk..... aminnnnn.....
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  hatake arjoi on Tue 16 Jun 2009 - 11:08

selangor leh makan perak ny...
team pr..
dorang bg selangor menang ny...
sebab team pr yg berjaya yang lh wat bola sepak malaysia maju..

viva selangor....
viva red giant..
avatar
hatake arjoi
GPK HEM
GPK HEM


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  Halim_Hafiz on Sun 21 Jun 2009 - 17:24

selangor seri jer ngan negeri 9... 1-1
perlis da naik no satu kat tangga liga...
tp xpe,ak yakin kita leh potong balik punya... Razz

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  hatake arjoi on Sun 21 Jun 2009 - 17:49

relaks...
next game selangor lawan perlis..
nanti selangor menang ny n pintas balik ke atas..
hahahaha...

tp gol amri yahya semalam gempak jg dok..
keper salah agak badjet nak cros bola 2..
last2 amri try terus je...

pape pun...
viva selangor..
avatar
hatake arjoi
GPK HEM
GPK HEM


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  ilusi86 on Mon 22 Jun 2009 - 10:35

dah lama x pi tgk bola... bila la dorg nak main dkt shah alam lagi...
avatar
ilusi86
GPK 1
GPK 1


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  Diden on Thu 30 Jul 2009 - 11:27

salam..esok ade perlawanan persahabatan...
jum tgk..tapi wabak sekarang nie..riso plak..
avatar
Diden
GURU SUBJEK
GURU SUBJEK


View user profile

Back to top Go down

Re: ::SELANGOR FC::

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum